Het verschil tussen highlights, balayage, foilyage en andere kleurtermen

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 21:16

Zie jij op internet ook zoveel verschillende kleurtermen voorbij komen, zie je door de bomen het bos niet meer, en heb je geen idee wat je moet kiezen voor jou haar? Ik ga jou middels deze blog vertellen wat de verschillen zijn.

Highlights

 

Highlights zijn eigenlijk hele dunne plukjes die door het hele haar heen lichter word gemaakt dan jou eigen haarkleur. Dit zorgt voor een frisse ''door de zon opgelichte'' look. Ook is het mogelijk om wat meer diepte en contrast te maken in het haar door tussen af en toe een lowlight (donkere plukjes) er tussen te plaatsen.

Balayage

 

Balayage is het franse woord voor vegen, en dat geeft eigenlijk de techniek al weer. Deze vegende bewegingen worden uit de losse pols gemaakt, en zorgen voor een zachte overgang van donker naar licht. Dit maakt een heel natuurlijk (vaak warm) ogende look. 

Foilyage 

 

Foilyage is eigenlijk een combinatie tussen highlights en balayage. 

Bij een normale balayage word er geen gebruik gemaakt van aluminium folie,  maar bij een foilyage juist weer wel. De aluminium folie zorgt ervoor dat de balayage helderder en koeler word. Ook zitten er highlights in deze kleuren waardoor je dus niet alleen een overgang heb van donker naar lichter maar ook subtiel aan de bovenkant van het haar wat lichtere plukjes zit.

Face framing

 

Face framing zijn highlights langs de contour van je gezicht. Dit zorgt ervoor dat jou gezicht omlijnt en geaccentueerd word. Een face framing word ook vaak gecombineerd met een balayage waardoor de lichte contour door loopt naar de punten van je haar aan de achterkant. Bij (donker) bruin haar word de contour vaak licht bruin gemaakt, en bij donker blond word deze licht blond.

Shadow roots

 

Shadow roots zegt het eigenlijk al, bij de aanzet word er een soort '' uitgroei'' gecreëerd wat een schaduw effect geeft op de rest van je haar kleur. Dit kan zowel een harde of een zachte contrasterende kleur zijn en geeft diepte aan jou haar kleur.